Rafturi Paleti

You are here:

RAFTURI METALICE PROFESIONALE PENTRU PALETI – PROMAN Romania

Sistem prefabricat pentru înălţimi de pînă la 20 m şi pentru o încărcătură a celulei de pînă la 4500 kg.

Ramele rafturilor metalice sunt compuse din stalpi de profil Ω, fixati intre ei prin inşurubare cu ajutorul unor contravantuiri din profil C, pentru a susţine greutati peste 20 tone.

Grinzile de sustinere a paleţilor au lungime optională şi se montează prin agaţare pe cadru (ramă), ele fiind asigurate cu ajutorul unor cuie de siguranţa.

In celulele rafturilor pot fi fixate gratare metalice, poliţe din PAL sau metalice, etc.

Rafturile port-palet sunt construcții simple, modulare folosite pentru stocarea paletilor, care asigură o flexibilitate excelentă atât pentru spațiile de stocare de dimensiuni mici, cât și pentru cele mari. Rafturile pentru paleți sunt proiectate pe o structură de oțel autoportantă.

Acest sistem modular de stocare optimizează utilizarea spațiului din depozit. Montarea și demontarea sunt rapide și simple.

Sistemul de rafturi este adecvat pentru toate tipurile de paleți, nu numai pentru europaleți, care sunt utilizați mai frecvent, dar și pentru paleți de uz industrial sau containere metalice.

Rafturile pentru paleți permit accesul la fiecare palet în parte o monitorizare simplă a stocării.

Construcția rafturilor pentru paleți este concepută să îndeplinească cerințele stricte ale normelor UE.

Oferim gratis o cotație pe baza specificațiilor tehnice furnizate de client; proiectele sunt întotdeauna abordate individual.

La cererea clientului, este posibil ca rafturile să fie furnizate cu protecții pentru stalpi, polite de PAL și grătare metalice, suport-paleti, stop-paleti, plasa anticadere etc.

Rafturile pentru paleți pot fi instalate în interiorul cât și în exteriorul halelor, oriunde există o pardoseală de ciment de calitate buna.

Rafturile pentru paleți sunt construite astfel încât să utilizeze spaţiul de stocare în mod eficient, să crească capacitatea zonelor de stocare din depozite și să contribuie la aranjarea transparentă a materialelor şi a mărfurilor depozitate.

În general, structura rafturilor pentru paleţi este utilizată pentru stocarea de paleţi cu material direct pe traversele raftului sau pe suporți pentru paleți. Butoaie, role de material şi legături de tablă sau plăci sunt stocate pe suporți speciali.

Materialele de dimensiuni mai mici sau cutiile sunt stocate pe polite. Polițele pot fi realizate din PAL brut de diferite grosimi, grătare sudate din oţel, plase de sârmă, paneluri metalice. Oferta de rafturi este concepută în funcție de cerinţele clienților.

Se obișnuiește utilizarea de rafturi pentru paleţi pe un singur rând în jurul perimetrului depozitului şi pe rânduri duble în mijloc. Lățimea culoarului între rafturi este determinată de tipul de echipament de stivuire pe care clientul îl va folosi în depozit.

Rama raftului este compusa din doi stalpi in profil Ω, conectati intre ei cu ajutorul unor contravantuiri din otel galvanizat profil C pe directia orizontala si diagonala fixate pe stalpi cu suruburi si piulite. Adancimea (latimea) raftului este data de lungimea contravatuirilor.

Stâlpii ramei sunt fabricați din oţel laminat la rece. Profilele stâlpilor sunt de 100 şi 120 mm lăţime şi sunt fabricate din tablă cu o grosime de 1,5, 2,0, 2,5 şi 3 mm, în funcţie de capacitatea de încărcare necesară. Ramele pe care le producem au înălţimi standard.

Stâlpul este perforat cu găuri la o distanță din 70 în 70 mm.
Stâlpul este echipat cu o talpă metalică care ajută la distribuirea sarcinii și la ancorarea rafturilor în pardoseală.

Stâlpii pot fi livrați în culoare albastru standard (RAL 5010) sau, alternativ, galvanizați.

Rafturile sunt concepute pentru a fi instalate pe pardoseală din beton de înaltă calitate și orice nereguli sunt compensate de distanțieri de egalizare amplasați sub talpa stâlpului.

După ce sunt reglate, rafturile sunt fixate în podea cu ajutorul ancorelor mecanice , chimice sau suruburi de ancorare.

De regulă, rafturile sunt etichetate cu diagrame de siguranţă cu capacitățile de încărcare.

Adâncimea ramei este determinată de dimensiunea paleților utilizați; dimensiunile standard sunt 1100, 900, şi 750 mm.

Rafturile sunt conectate între ele în rând dublu de doi distanţieri, pentru a le asigura o mai mare stabilitate.

Tunelele de trecere pentru persoane sau echipamente sunt echipate cu polițe din plăci de PAL sau grilaje din oțel, pentru a le proteja împotriva căderii mărfurilor din paleţi.

DESCRIEREA SISTEMULUI

Traversele sunt realizate din doua profile de otel in format C sudate robotizat pentru a crea un profil in sectiune dreptunghiulara.

La capetele traverselor sunt sudate doua profile L dotate cu ghiare unghiulare cu ajutorul carora se fixeaza traversele in fantele stalpilor. Fixarea traversei pe stalpi se efectueaza printr-o simpla agatare, imbinarea fiind asigurata suplimentar cu ajutorul unui cui de siguranta cu o forma speciala la ambele capete. Prinderea fara suruburi permite o instalare simpla si rapida.

Prinderea fără șuruburi permite o instalare rapidă şi uşoară.

Dimensiunea secţiunii traversei este dată de capacitatea portantă necesară şi de lungimea traversei. Lungimile standard ale traverselor sunt împărţite în două serii: 1800, 2700 şi 3600 mm pentru Euro-paleţi şi 2200 şi 3300 mm pentru paleţi industriali.

Capacitatea de încărcare permisă a traverselor este indicată în tabelul capacităților de încărcare (a se vedea specificațiile tehnice).

Paletul este depozitat pe traverse pe lățimea de 1200 mm (Euro-paleți). Alte tipuri de depozitare sunt asigurate de la caz la caz, cu ajutorul diferiţilor suporți pentru paleţi.

Culoarea standard pentru traverse este portocalie (RAL 2004).
Nivele de fixare pe înălțimea traverselor poate fi reglată din 70 în 70 mm.
În funcţie de nevoile clientului, este posibil ca rafturile să fie dotate cu poliţe – din PAL brut, grilaje sudate din oţel sau paneluri de tablă, etc.

Rafturile pentru paleți oferă, de asemenea, posibilitatea de a stoca bobine și role cu ajutorul unor accesorii speciale.

ACCESORILE RAFTURILOR PENTRU PALEȚI

Protecții pentru rafturi

Partea frontală a rafturilor colțurile și stâlpii sunt toate expuse la deteriorare în timpul manipulării cu motostivuitorul. Prin urmare, recomandăm dotarea lor cu elemente de protecţie.

Suport-palet

Sunt folosiţi pentru diferite tipuri de paleţi atipici, butoaie dar şi pentru o distribuţie mai bună a greutăţii.

Stop-palet

Vă recomandăm montarea stop-paleților pe rândurile de langa pereți. De asemenea, puteți acoperi întreaga parte posterioară cu plasă de sârmă.
Locuri de pregătire marfa

Este posibil să adăugaţi aceste ansamble în partea din lateralul începutului de rând a rafturilor, unde pot fi utilizate pentru a pregăti paletul pentru stocare.

Ghidaje pentru motostivuitoare

La cererea beneficiarului este posibil să completăm rafturile cu ghidaje pentru motostivuitoare, în funcție de tipul de motostivuitor utilizat, pentru a face depozitarea pe rafturi mai rapidă şi mai uşor de utilizat.

Polițe

Este posibil ca rafturile să fie echipate cu poliţe din plăci de PAL, grilaje sudate din oțel (gratare metalice) sau paneluri de tablă, în funcţie de necesităţile clientului.
Etichete privind capacitatea de încărcare

La capătul fiecărui rând, fiecare raft este etichetat cu o etichetă care indică numărul de niveluri de stocare, capacitatea de încărcare a nivelului de stocare şi capacitatea de încărcare a întregului raft.

Ranforsări

Sunt utilizate pentru a mări capacitatea de încărcare a rafturilor și pentru a asigura stabilitatea acestora în zonele de instabilitate seismică.

Exemple de sisteme de rafturi metalice pentru paleti realizate de PROMAN ROMANIA