You are here:

Rafturi industriale pentru marfa paletizata, 300 cm

Rafturile pentru paleți sunt construite astfel încât să utilizeze spaţiul de stocare în mod eficient, să crească capacitatea zonelor de stocare din depozite și să contribuie la aranjarea transparentă a materialelor şi a mărfurilor depozitate.

Raft industrial pentru paleti

În general, structura rafturilor pentru paleţi este utilizată pentru stocarea de paleţi cu material direct pe traversele raftului sau pe suporți pentru paleți. Butoaie, role de material şi legături de tablă sau plăci sunt stocate pe suporți speciali.

Materialele de dimensiuni mai mici sau cutiile sunt stocate pe polite. Polițele pot fi realizate din PAL brut de diferite grosimi, grătare sudate din oţel, plase de sârmă, paneluri metalice. Oferta de rafturi este concepută în funcție de cerinţele clienților.

Se obișnuiește utilizarea de rafturi pentru paleţi pe un singur rând în jurul perimetrului depozitului şi pe rânduri duble în mijloc. Lățimea culoarului între rafturi este determinată de tipul de echipament de stivuire pe care clientul îl va folosi în depozit.

Rama raftului este compusa din doi stalpi in profil Ω, conectati intre ei cu ajutorul unor contravantuiri din otel galvanizat profil C pe directia orizontala si diagonala fixate pe stalpi cu suruburi si piulite. Adancimea (latimea) raftului este data de lungimea contravatuirilor.

Stâlpii ramei sunt fabricați din oţel laminat la rece. Profilele stâlpilor sunt de 100 şi 120 mm lăţime şi sunt fabricate din tablă cu o grosime de 1,5, 2,0, 2,5 şi 3 mm, în funcţie de capacitatea de încărcare necesară. Ramele pe care le producem au înălţimi standard.

Stâlpul este perforat cu găuri la o distanță din 70 în 70 mm.
Stâlpul este echipat cu o talpă metalică care ajută la distribuirea sarcinii și la ancorarea rafturilor în pardoseală.

Stâlpii pot fi livrați în culoare albastru standard (RAL 5010) sau, alternativ, galvanizați.

Rafturile sunt concepute pentru a fi instalate pe pardoseală din beton de înaltă calitate și orice nereguli sunt compensate de distanțieri de egalizare amplasați sub talpa stâlpului.

După ce sunt reglate, rafturile sunt fixate în podea cu ajutorul ancorelor mecanice , chimice sau suruburi de ancorare.

De regulă, rafturile sunt etichetate cu diagrame de siguranţă cu capacitățile de încărcare.

Adâncimea ramei este determinată de dimensiunea paleților utilizați; dimensiunile standard sunt 1100, 900, şi 750 mm.

Rafturile sunt conectate între ele în rând dublu de doi distanţieri, pentru a le asigura o mai mare stabilitate.

Tunelele de trecere pentru persoane sau echipamente sunt echipate cu polițe din plăci de PAL sau grilaje din oțel, pentru a le proteja împotriva căderii mărfurilor din paleţi.