Telefon: 0745 995 868; 0744 533 138; 0741 464 084

GDPR – POLITICA DE CONFIDENTIALITATE – PROTECTIA DATELOR CU CARATER PERSONAL

/GDPR – POLITICA DE CONFIDENTIALITATE – PROTECTIA DATELOR CU CARATER PERSONAL
GDPR – POLITICA DE CONFIDENTIALITATE – PROTECTIA DATELOR CU CARATER PERSONAL2018-07-23T16:17:36+00:00

Noi, PROMAN ROMANIA SRL, am luat masuri tehnice si organizatorice in vederea respectarii datelor cu caracter personal impotriva pierderii, modificariisau in vederea eliminarii riscurilor privind accesul neautorizat.
Astfel, datele cu caracter personal prelucrate de noi sunt in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal si a Regulamentului UE 2016/679 (in continuare
GDPR)

Tipul de date cu caracter personal – datele cu caracter personal ce vor fi prelucrate de catre noi sunt date precum: nume, prenume, e-mail, numar de telefon, adresa, CNP.

Modalitati de colectare a datelor se face prin: completarea unui formular privind solicitarea de informatii/ oferte sau abonarea la newsletter-ul nostru, si prin realizarea unei achizitii de produse.

Totodata, precizam faptul ca site-ul nostru se adreseaza persoanelor avand varsta de peste 18 ani, datele colectate sunt necesare conform legii fiscale si legilor de administrare fiscala a Romaniei, si sunt necesare pentru realizare de contract si/sau realizarea de facturi fiscale pentru produsele si serviciile comercializate de catre noi.

I. DEFINITII SI TERMENI:
a. Date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila ( ”persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale

b. Operator de date – inseamna persoana care transfera datele cu caracter personal, si care este reprezentantul nostru in realatia noastra cu dumneavoastra.

c. Masurile tehnice si organizatorice de securitate – inseamna masurile menite sa protejeze datele cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale sau a pierderii
accidentale, modificarii, divulgarii sau accesul neautorizat, in special atunci cand prelucrarea presupune transmiterea datelor intr-o retea, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare.

d. Categorii de date prelucrate – datele cu caracter personal (prenumele, numele, adresa, nr. de telefon, adresa de e-mail etc.) sunt prelucrate de catre noi doar in situatia in care aceste
date sunt introduse de catre persoana interesata, in rubricile create pe site-ul nostru (ex. rubrica privind solicitarea de informatii/oferte sau abonarea la newsletter)

e. Prelucrarea datelor personale: inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau
fara utilizarea de mijloace automate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

II. DATELOR CU CARACTER PERSONAL PE CARE LE PRELUCRAM
Folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a putea beneficia de serviciile noastre dupa cum urmeaza:
a. Datele pentru serviciul newsletter:
Prelucram datele dumneavoastra constand in nume si adresa de e-mail pentru abonarea la newsletterul nostru.
Odata cu accesarea site-ului web este vizibila optiunea privind abonarea la newsletter-ul nostru sens in care, pentru a va abona este necesar sa apasati butonul ”Abonare Newsletter”.
Consecutiv acestei etape privind acordul la abonare, vi se solicita sa introduceti o serie de date despre dvs. care sa ne permita sa va trimitem oferte si informatii relevante, precum si sa va
exprimati acordul cu privire la modalitatea in care doriti sa comunicam.
Prin aceasta abonare veti beneficia de actiunile de marketing direct specifice segmentului nostru de activitate si prin care va vom tine la curent cu produsele, serviciile si campaniile
noastre, respectand dispozitiile legale in vigoare.
Utilizarea datelor inceteaza de indata ce renuntati la serviciul newsletter. Aveti posibilitatea de  a renunta oricand si in mod gratuit la serviciul newsletter prin: bifarea optiunii “Dezabonare”
din cadrul newsletterului sau trimiterea unui email la adresa de contact a site-ului prin care solicitati in mod expres dezabonarea sau prin accesare linkului urmator.
b. Datele pentru solicitarea de informatii/oferte
Prin completarea formularele de contact, destinate potentialilor clienti sau parteneri, ne oferiti acces la datele dumneavoastra de contact pe care le vom folosi pentru a raspunde solicitarilor
si intrebarilor adresate.
c. Plugin-urile de retelele sociale si utilizarea cookie-urilor
Pagina noastra de internet utilizeaza „plugin-uri” de la operatorii de retele sociale (de ex.: www.facebook.com). Toate plugin-urile de retele sociale de pe pagina noastra de internet sunt
marcate clar si distinct.
Prin intermediul acestor plugin, noi nu colecteam / stocheaza date personale ale clientilor. Pe langa clientii nostri, potrivit modalitatii de functionare a retelelor de socializare, exista posibilitatea ca si prietenii virtuali ai clientilor nostri sa vizualizeze pagina noastra ca urmare a aprecierii pagnii noastre web.
Cu privire la utlizarea Cookie-urilor (terminologia include „Internet Cookie”, „browser cookie”, „HTTP cookie” sau pur si simplu „cookie” ) precizam ca acestea sunt fisiere sau informatii care pot fi stocate pe calculatorul dumneavoastra sau pe dispozitive mobile, cu acces la Internet (smartphone sau tableta) atunci cand accesati Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si nu poate accesa informatiile de pe calculatorul/dispozitivul mobil al utilizatorului. Mentionam ca aceasta tehnologie nu contine programe software, virusi sau spyware. Utilizam cookie-urile pentru a face site-ul mai usor de utilizat si pentru a-l adapta mai bine, prin ofertele noastre, la interesele si necesitatile dumneavoastra. Cookie-urile sunt utilizate si pentru a mari viteza viitoarelor dumneavoastra activitati si experiente pe site-ul nostru. Mai multe detali si informatii despre cookies in sectiunea cookies de pe site-ul nostru.

III. SCOPUL PRELUCRARII DATELOR
In general, toate informatiile colectate sunt utilizate in scopul prevazut, pentru care le-ati trimis catre noi, mentionat in momentul colectarii sau in politica de confidentialitate. Putem utiliza
datele dumneavoastra personale intr-unul din urmatoarele scopuri :
– folosim datele dvs. de contact pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra comunicate fie prin utilizarea formularului de contact sau in mod direct folosind adresa noastra de e-mail sau
postala;
– folosim adresa de e-mail pe care ne-ati furnizat-o in vederea primirii informatiilor comerciale cum ar fi newsletter, promotii, oferte etc, daca v-ati oferit consimtamantul in acest sens;
– folosim informatiile colectate prin intermediul cookies, pixels sau plug-ins pentru a va oferi o experienta optimizata atunci cant utilizati site-ul nostru
– putem folosi datele dvs. in scopuri statistice, pentru evaluarea gradului de satisfactie al clientilor in raport cu serviciile noastre. Raspunsurile dumneavoastra sunt strict confidentiale si vor fi utilizate exclusiv in scopul imbunatatirii serviciilor noastre; datele sunt colectate si prelucrate prin intermediul unei aplicasii externe astfel incat nu va exista nicio conexiune intre datele dumneavoastra cu caracter personal si raspunsurile date de dumneavoastra prin aceste chestionare.
– folosim datele dvs. in scopul realizarii facturii fiscale conform legilor Romaniei.
– folosim datele dvs. Nume, Prenume, Adresa, Telefon, Email in vederea livrarii produselor si sau serviciilor noastre, acestea fiind oferite mai departe colaboratorilor nostrii (firma de curierat, firme de service, etc.)
– in cazul unor situatii extraordinare datele dvs. vor putea fi transmise organelor si institutiilor statului, la cerinta si solicitarea acestora

Daca alegeti sa nu oferiti orice informatii personale atunci cand sunt solicitate, este posibil sa nu puteti participa la anumite activitati si caracteristici personalizate pe site-urile noastre si sa
aveti acces limitat la serviciile si ofertele speciale. De exemplu, daca refuzati sa impartasiti adresa dumneavoastra de email, nu veti putea primi niciun newsletter si nu ne veti putea contacta prin intermediul formularului de pe site.
Cu toate acestea, pentru a cauta pur si simplu in site-urile noastre si pentru a afla mai multe despre produsele noastre, nu trebuie sa ne oferiti nici un fel de informatii personale.

IV. TRANSFERUL DE DATE
Va garantam ca datele dvs. nu vor fi vandute sau inchiriate catre alte persoane fizice sau juridice, astfel incat sa poata fi folosite de catre alte companii, fara consimtamantul tau. Cu
toate acestea, vom putea comunica datele tale unor terti pentru a ne asigura ca beneficiati de serviciile noastre, cum ar fi catre furnizori de servicii care asigura functionarea site-ului, agentii
de marketing care asigura comunicarea newsletterului, autoritati sau institutii publice in vederea indeplinirii obligatiilor legale etc.

V. DREPTURILE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL FURNIZATE:
Potrivit RGPD, in calitate de persoana vizata beneficiati de un cumul de drepturi, respectiv:
a. Dreptul la informare si acces la date cu caracter personal: dreptul de a obtine o confirmare a faptului ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in
caz afirmativ, acces la datele respective.
b. Dreptul la rectificare: dreptul de a solicita Operatorului si de a obtine, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine
completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu mentiunea ca in cazul unui cont online aceste modificari le puteti efectua personal din sectiunea de editare a datelor
contului.
c. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”): dreptul de a obtine stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica
anumite motive mentionate in RGPD.
d. Dreptul la restrictionarea prelucrarii: dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in anumite cazuri.
e. Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si de a le transmite catre un al operator.
f. Dreptul la opozitie: dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter  personal care va privesc, in conditiile RGPD.
g. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.
h. Dreptul sa va adresati printr-o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) in situatia in care considerati ca datele dumneavoastra nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
Bld. General Gheorghe Magheru 28-30,
010336, Bucuresti, Romania
Tel: 031 805 9211
www.dataprotection.ro
Pentru exercitarea acestor drepturi va rugam sa ne transmiteti o cerere scrisa si semnata de dvs. folosind datele de contact specificate pe pagina de contact.

VI. ACTUALIZAREA POLITICII DE CONFIDENTIALITATE
Ne rezervam dreptul ca, in mod discretionar, sa adaugam, sa modificam sau sa eliminam in viitor elemente din aceasta Politica de Confidentialitate pentru a ne asigura ca informatiile
continute furnizeaza o informare relevanta si adecvata cu privire la colectarea si procesarea de catre noi a datelor dvs. personale.